U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

The 48-hour Film project Leeuwarden 2019 zit er weer op

Van de 30 filmteams die dit jaar meededen aan The 48 Hour Film Project Leeuwarden hebben 26 teams het voor elkaar gekregen om hun korte film binnen de tijd (48 uur!) af te krijgen.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarin filmmakers het tegen elkaar en de tijd opnemen om binnen slechts 48 uur de beste korte film te maken. Afgelopen weekend vond de zevende editie plaats.

Alle 30 korte films zullen te zien zijn op het Noordelijk Film Festival op zaterdag 9 november a.s. Echter zullen alleen de 26 teams die de deadline gehaald hebben ook bekeken en beoordeeld worden door de jury, die dit jaar bestaat uit acteur Hajo Bruins, regisseur Rutger Veenstra en director of photography Gerko Jonker. De 4 teams die de deadline niet hebben gehaald komen nog wel in aanmerking voor de publieksprijs op de spectaculaire 48-awardshow dat aansluitend op zaterdagavond plaatsvind tijdens het Noordelijk Film Festival.

De teams kregen op de kick-off afgelopen vrijdag, als altijd, vlak vantevoren verplichte elementen mee die in de film verwerkt moeten worden; een genre, een voorwerp, een personage en een zin. De organisatie van 48 heeft er dit jaar voor gekozen om die zin het  toepasselijke werkcredo van wijlen Pieter Verhoeff te laten zijn: “Je wint tijd, als je de tijd neemt”

Voorafgaand aan de premiere van de 48-films zal er een korte montage te zien zijn met nog niet eerder vertoonde beelden van een interview met Pieter Verhoeff dat is opgenomen voor de allereerste promo van The 48 Hour Film Project Leeuwarden in 2013, waarin hij dit werkcredo deelt met de eerste lichting 48-filmmakers uit Leeuwarden.

De prijsuitreiking is gratis bij te wonen en kaarten voor de 48 premieres zijn hier te koop https://noordelijkfilmfestival.nl/programma/

Discussieer mee