Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Thialf wil jonge mannen met bivakmutsen ontmaskeren

UNIS Flyers gaat de camerabeelden van de wedstrijd tegen de Capitals uit Leeuwarden bekijken. Doel is om te kijken of de groep jonge mannen met bivakmutsen die zaterdagavond tijdens de wedstrijd de tribune op kwam, ontmaskerd kan worden.


"We waren verbijsterd toen we het zagen tijdens de wedstrijd", zegt Lenneart Scheenstra van de Flyers. "Halverwege de periode vloog een groep supporters richting het vak waar de Leeuwarden-supporters zaten. Ze begonnen met bier te gooien en te vechten. Het was duidelijk een opstootje. De stewards waren er gelukkig snel bij."

Wat de mannen wilden, is niet bekend. Ze hadden een kaartje gekocht en zaten als groep bij elkaar. "Ze waren niemand tot last maar zo uit het niets stormde een deel van de groep, 15 tot 20 man, naar het vak."

Er zijn aanwijzingen dat het om fanatieke supporters van Heerenveen zou gaan. "Bewijs hebben we daar nog niet voor. We zijn in contact met de politie om te kijken of we op basis van beelden de identiteit van de lui kunnen achterhalen."

 

 

Discussieer mee