U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tijdelijke invulling Zalen Schaaf ook in 2020

Ook in 2020 verzorgt Bobby Veenstra samen met de Vrienden van Schaaf de programmering en activiteiten in Zalen Schaaf. De gemeente verlengt het tijdelijke gebruik met een jaar.

In het voorjaar van 2019 heeft de visie Speelmanskwartier ter inzage gelegen en hebben omwonenden en belanghebbenden hierop kunnen reageren. Het is de bedoeling dat de visie Speelmanskwartier en de nieuwe uitgangspunten voor de prijsvraag over de toekomst van Schaaf gelijktijdig met de herijking vastgoednota en uitvoeringsnota broedplaatsen aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De gemeenteraad kan zo een integrale afweging maken over de gemeentelijke locaties die een relatie hebben met  het broedplaatsenbeleid.

Deze onderwerpen biedt de gemeente dit najaar aan de gemeenteraad aan ter besluitvorming. Hierna kan de gemeente verdere stappen zetten rond Zalen Schaaf en de prijsvraag. Dit betekent waarschijnlijk dat de uitvoering van de prijsvraag in het voorjaar van 2020 kan beginnen en Bobby Veenstra langer gebruik kan maken van Zalen Schaaf.

Bobby Veenstra exploiteert Schaaf onder dezelfde voorwaarden als afgelopen jaar. Voor de openingstijden betekent dat in de regel de activiteiten om 23.00 uur moeten eindigen en dat 40 weekenden per jaar op vrijdag en zaterdag tot 00.30 activiteiten plaats mogen vinden. Zes keer per jaar kan ontheffing verleend worden voor incidentele activiteiten om hiervan af te wijken.

Discussieer mee