U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

TinTy, dé tas in tas voor vrouwen!

TinTy is een bedrijf dat is opgericht door zeven enthousiaste studenten van Stenden. Met hun bedrijf brengen zij een tas in tas op de markt; ook wel de TinTy bag genoemd. Hiermee willen zij vrouwen een stuk georganiseerder laten leven.

De TinTy bag is een kleine organize tas die je in je tas doet. Door de TinTy bag raak je nooit meer je spullen kwijt in je tas, heb je altijd alles georganiseerd bij je en kan je eenvoudig belangrijke spullen van de ene naar de andere tas verplaatsen. De TinTy bag is namelijk compact en heeft verschillende vakjes waar je als vrouw vele belangrijke spullen in kwijt kan.

De zeven enthousiaste studenten die deze tas hebben bedacht volgen de opleiding ‘Leisure and Event management’ aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Aan het begin van het schooljaar zijn zij door middel van het vak jong ondernemen uitgedaagd om een dienst of product succesvol op de markt te brengen. Zij hebben deze uitdaging met beide handen aangepakt. Na vele brainstormsessies zijn zij op het idee gekomen van de TinTy bag, omdat zij zelf vaak tegen het probleem aanlopen dat ze spullen kwijt zijn in hun tas.

Naast dat zij vrouwen een georganiseerde tas willen geven, willen zij ook een boodschap meegeven aan de vrouwen waar ze de tas aan verkopen. Namelijk dat er aan de andere kant van de wereld vrouwen zijn die tegen hele andere problemen aanlopen dan een rommelige tas of spullen die ze kwijt zijn. Er zijn vrouwen die moeten vechten voor hun leven en dat van hun kind onder erbarmelijke omstandigheden.

Hierbij heeft ‘Orange Babies’ de zeven studenten geïnspireerd. Orange Babies zet zich in voor een hiv en aids vrije wereld. Dit doen zij in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika, waarbij zij projecten opzetten voor vrouwen, kinderen en direct betrokkenen die de gevolgen van een hiv-epidemie ondervinden. De studenten willen Orange Babies en wat zij doen onder de aandacht brengen bij hun klanten. Daarnaast gaat er per verkochte tas 1 euro naar Orange Babies.

Discussieer mee