Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tips voor het boeken van je vakantie tijdens de bouwvak

De bouwvak is voor veel mensen een populaire periode om op vakantie te gaan. Het is immers een tijd waarin veel mensen vrij zijn en de zomer in volle gang is. Echter, juist omdat het zo'n populaire periode is, kan het soms lastig zijn om een geschikte vakantie te vinden en te boeken.

Vooral omdat er natuurlijk ontzettend veel mensen rondom dezelfde periode willen vertrekken, is het belangrijk om niet alleen tijdig te boeken, maar ook slim te boeken. Hoe je dit doet en waar je allemaal op moet letten, vertellen we je in dit artikel. Zo weet je namelijk zeker dat jij over enkele maanden onbezorgd kunt genieten van de zon, de zee en het strand van bijvoorbeeld het Spaanse Malaga of Bari Italie.

Tijdig boeken

We hebben hem al even genoemd, maar tijdig boeken is misschien wel het belangrijkste als jij van de mooiste stranden italie wilt kunnen genieten deze zomer. De bouwvak is een drukke periode voor reisorganisaties en accommodaties. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met zoeken en te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans dat je nog keuze hebt uit verschillende bestemmingen en accommodaties. Wat je namelijk vaak ziet, is dat deze logischerwijs allemaal als eerst worden geboekt en je vervolgens met accommodaties zit die een enorm stuk van de zee af liggen of kwalitatief gewoon ondermaats zijn.

Flexibel

Als je niet per se aan de exacte data van de bouwvakperiode vastzit, kan het handig zijn om wat flexibeler te zijn in je reisdata. Zo kan het bijvoorbeeld goedkoper zijn om net voor of net na de bouwvakperiode te reizen. Ook kan het helpen om niet per se voor de populaire bestemmingen te kiezen, maar juist voor een minder bekende bestemming. Vooral in de huidige tijd, staan werkgevers hier zeker voor open. Uiteraard kan het niet zo zijn dat er een belangrijke klus te lang blijft liggen, omdat jij een week eerder op vakantie wilt, maar in goed overleg is er een hele hoop mogelijk.

Pakketreis versus losse reis

Een pakketreis kan handig zijn tijdens de bouwvak, omdat je dan vaak meer zekerheid hebt over je boeking en eventuele wijzigingen. Ook kan het soms voordeliger zijn om een pakketreis te boeken, omdat de reisorganisatie dan grote aantallen kan inkopen. Kies je voor een losse reis en er verandert iets in je vluchttijden, dan heeft de accommodatie hier natuurlijk geen boodschap aan. Nu is een paar uur eerder of later geen probleem, maar wanneer je ineens een dag of zelfs twee dagen later vertrekt, kan dit zorgen voor de nodige uitdaging.

Boek je vakantie online

Het internet biedt talloze mogelijkheden om een geschikte vakantie te vinden. Zo kun je online zoeken naar verschillende bestemmingen en accommodaties, maar ook de prijzen vergelijken en recensies van andere vakantiegangers bekijken. Door online te zoeken kun je vaak goedkope vakanties vinden en ook nog eens eenvoudig en snel boeken. Kortom, genoeg reden dus om je goed voor te bereiden op de zomervakantie.

Discussieer mee