U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Toeristische route Rembrandt & Saskia

Ter gelegenheid van de prachtige tentoonstelling die het Fries Museum heeft gewijd aan Rembrandt & Saskia, liefde in de gouden eeuw (de expositie loopt tot en met 17 maart 2019) heeft de Stichting Culturele Herdenkingen Fryslan, samen met het Historisch Centrum Leeuwarden, een toeristische route uitgebracht.

Deze route voert de bezoekers langs locaties die voor Rembrandt van Rijn en/of diens vrouw en muze Saskia Uylenburgh betekenis hadden.
Het gaat om wandelroutes in Saskia's geboortestad Leeuwarden (thans nog Culturele Hoofdstad van Europa) en Sint Annaparochie waar het beroemde echtpaar in de echt verbonden werd. Ook is de stad Franeker meegenomen omdat Saskia daar woonde toen het echtpaar in ondertrouw ging.
Te verwachten valt dat bezoekers aan de expositie met behulp van deze routes extra inzicht krijgen in 'het echtpaar op vrijersvoeten'.  Ook los van de expositie zal de toeristische route in het komende jaar 2019 (Rembrandtjaar) en ook daarna uiteraard  zijn toegevoegde waarde bewijzen!

Discussieer mee