U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Toonaangevende Nederlandse festivals betrekken voormalig vluchtelingen bij organisatie

Drie grote Nederlandse festivals betrekken mensen die kortgeleden naar Nederland zijn gevlucht als vrijwilliger bij hun organisatie: Oerol, WelcometotheVillage en Intothe Great Wide Open. Met dit project onderzoekt Iepen UP (Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018) hoe festivals het beste kunnen bijdragen aan integratie.

De afgelopen jaren zijn in Nederland veel asielzoekers opgevangen, het merendeel tussen de achttien en dertig jaar oud. Veel van hen kampen met een geïsoleerd bestaan. Ze hebben vaak moeite om hun nieuwe leven op te bouwen en werk te vinden. Nederlandse leeftijdsgenoten hebben over het algemeen weinig contact met deze doelgroep. Daarom werkt Iepen UP met Innofest, Rijksuniversiteit Groningen en drie festivals samen aan het project “New Faces”.

 “New Faces” nodigt nieuwkomers uit om als vrijwilliger bij het festival aan de slag te gaan om werkervaring op te doen, nieuwe vrienden te maken en Nederland op een andere manier te leren kennen. Voor festivals is dit een mooie kans om hun festival inclusiever en interessanter te maken. Ze betrekken een nieuwe doelgroep bij hun festival en brengen mensen met verschillende achtergronden bij elkaar.

Discussieer mee