Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Trio Gert Anne van der Bos sterksten in Sint Jacobiparochie

Het Koningstrio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger was zondag op de vrije formatie partij bij KV Het Noorden met afstand de besten.

Na de winst in Dongjum en Sint Annaparochie was het voor dit koningstrio alweer de derde seizoenzege. In totaal sloegen zij zich in deze samenstelling al 59 keer in de kransen. Een record.

In de eerste omloop werd trio Enno Kingma c.s. op een 5-3 6-4 nederlaag getrakteerd. Het succesvolle partuur van Tjisse Steenstra, Cornelis Terpstra en Herman Sprik werd in de tweede omloop gedeclasseerd tot figuranten en met een 5-1 6-2 nederlaag richting douche gestuurd.

In de halve finale werd trio Peter van Zuiden met 5-1 6-0 afgestraft. In de finale werd met 5-2 6-4 gewonnen van het geplaagde trio Johan van der Meulen, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra. De laatste kreeg afgelopen week van zijn twee maten te horen dat hij andere maten moest zoeken en werd vervangen door Alle Jan Anema (Grou).

Trio Van der Meulen liet in de finale een paar kansjes op een beter resultaat liggen door twee keer als eerste op de zes te komen, maar die niet wisten te verzilveren naar een eerst. Via 0-2, 1-3 en 2-4, kwam het einde op 5-2 en 6-4 toen Triemstra eenvoudig een kleine kaats passeerde. Zowel in het perk, maar ook aan de opslag was trio Van der Bos veruit de bovenliggende partij. De opslager uit Mantgum vuurde als vanouds weer een groot aantal onverwerkbare ballen richting perk en werd dan ook verdiend tot koning gekroond.

Dames hoofdklas

Bij de dames schreven Ilse Tuinenga (K), Sjoukje Visser en Wiljo Sijbrandij hun derde seizoenzege achter hun naam. In de finale waren zij met 5-3 6-4 te sterk voor partuur Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Aukje van Kuiken.

Discussieer mee