U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Trio Van der Bos slaat moeizaam dozijn vol op Day After

Trio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Tjisse Steenstra (K) pakten op de ‘Day After’ in Witmarsum de draad weer op en sloegen dit seizoen het dozijn overwinningen vol op de vrije formatie wedstrijden.

In de eerste twee omlopen hadden Gert Anne van der Bos c.s. weinig tegenstand ondervonden. In de halve finale tegen het hagelnieuwe trio Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong scheelde het een haar of zij mochten de douche gaan opzoeken. Bergsma c.s. namen een 2-0 en 4-2 voorsprong en leken op de overwinning af te stevenen. Onder aanvoering van (een vermoeid ogende) Broadsjebakker uit de Kleine Hoogstraat Tjisse Steenstra werd de achtervolging ingezet en de stand weer gelijkgetrokken. Bergsma c.s. kwamen als eerste op de vijf eersten en kregen drie matchpoints bij een 5-4 6-2 voorsprong. Steenstra sloeg echter de 6-6 op de telegraaf, waarna Marten Bergsma het perk miste. Op 5-5 6-6 was het alleskunner Steenstra die een zitbal plaatste en een plek in de finale.

Tegenstander in de finale was het trio Enno Kingma, Renze P. Hiemstra en Hans Wassenaar die daarvoor de pc-winnaars kansloos naar huis hadden gestuurd; 5-1 6-2. In de finale nam het partuur Enno Kingma vier eersten voorsprong. De partij was echter volledig in evenwicht omdat alle vier eersten op 6-6 werden gespeeld. Van der Bos kwamen terug naar 4-3, waarna Kingma soeverein op 5-3 voorsprong kwamen. Ook nu bleek maar weer dat je pas hebt gewonnen als je als eerste de zes eersten hebt bereikt. Vooral met veel druk aan de opslag maakten ook Gert Anne van der Bos en Tjisse Steenstra de vijf eersten vol. Taeke Triemstra sloeg zijn partuur met een ferme bovenslag naar de 12e vf zege dit seizoen bij een stand van 5-5 6-2.

Dames hoofdklas

Bij de dames won trio Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra in de eerste ronde van hun aartsrivalen Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra om zich daarna zonder noemenswaardige tegenstand in de kransen te slaan. In de finale kreeg trio Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Knol met 5-0 6-0 voor de broek. Het was de vierde zege op rij voor trio Tuinenga en de zevende van het seizoen.

Discussieer mee