U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Try-outs Part-Time Paradise van SKOFT&SKIEP op Citycamping De Wetterpôlle

In coproductie met Tryater brengt SKOFT&SKIEP een unieke ervaring naar de camping met de voorstelling Part-Time Paradise, waarbij het publiek toeschouwer is van de camping en haar kampeerders vanaf een kolossaal observatorium van zeven meter hoog en dertig meter breed. Tussen de echte campinggasten speelt de voorstelling zich af.

Part-Time Paradise wordt gespeeld op Camping De Kooi tijdens het Oerolfestival. Van 31 mei tot en met 2 juni zijn de try-outs exclusief in Leeuwarden te zien op Citycamping De Wetterpôlle.

Het publiek krijgt vanuit vogelperspectief een inkijkje in de levens van twaalf kampeerders die allen op hun eigen manier, met hun eigen bagage, opnieuw beginnen: een vrouw die na het overlijden van haar man voor het eerst weer gaat kamperen, een jongen die op zoek is naar stilte en zichzelf, een meisje dat hoopt dat er vandaag iets kapot gaat. Allen staan op de camping met hun eigen verwachtingen en verlangens, wat leidt tot tragikomische confrontaties en existentiële twijfels wanneer wens en werkelijkheid niet overeenkomen.

SKOFT&SKIEP neemt de rituelen, sociale structuren en beeldtaal van de camping onder de loep in een verrassende, beeldende mozaïekvertelling. De camping en haar gasten vormen niet alleen het decor, maar worden hoofdpersonage van deze levende installatie. De cast bestaat uit Joke Tjalsma, Lourens van den Akker, Arjan Bouwmeester, Karel Hermans, Aukje Schaafsma en jong talent van MEEUW jonge theatermakers Robin Bodde, Hella Hoogenboezem, Roelof Meijer, Maas Mühren, Elise Smit, Sybren van der Velde, Riemer van der Wal en Emma Rixt Zwart. De eindregie wordt gedaan door Tatiana Pratley.

SKOFT&SKIEP en Tryater
SKOFT&SKIEP bestaat uit de drie noordelijke theatermakers: Karel Hermans (1989) en Aukje Schaafsma (1991), beide afgestudeerd aan de performance-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht, en Tatiana Pratley (1985), in 2012 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelschool in Amsterdam. Karel en Aukje zijn als Jonge Maker verbonden aan Tryater voor de periode 2017 – 2020, Tatiana Pratley was dit van 2012 tot 2016. Zij is tevens vanaf 2020 de nieuwe artistiek directeur van Tryater.

De try-outs van Part-Time Paradise zijn van 31 mei t/m 2 juni te zien in Leeuwarden op Citycamping De Wetterpôlle. Van 14 t/m 23 juni is de voorstelling te zien op Camping De Kooi tijdens het Oerolfestival op Terschelling. Tickets en meer informatie zijn te vinden op www.tryater.nl.

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van We the North en Fonds Podiumkunsten via Station Noord, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het BNG Fonds, Gemeente Leeuwarden en LF2028.

Discussieer mee