U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tryater speelt Nonférence, oudejaarsconference door Karel Hermans

Kijk er maar niet naar uit; wat je verwacht krijg je toch niet

Op 13, 14, 15 (try-outs) en 20, 21 en 22 december om 20:00 uur speelt Karel Hermans bij Tryater aan de Oostersingel 70 in Leeuwarden zijn voorstelling Nonférence. Karel is acteur en theatermaker en volgt bij Tryater een talentontwikkelingstraject. Hij was eerder te zien in Wie overleeft de grutto en de jeugdvoorstelling Karawane van Tryater. Veel mensen kennen Karel van het collectief Skoft&Skiep (o.a. Work work work work work en Het Heilig Hert van Cambuur) dat hij met theatermakers Tatiana Pratley en Aukje Schaafsma vormt.

“Lieve luisteraars, om samen het kleinkunstjaar uit te leiden, luisteren we vanavond naar Wim Kan die het uur zal vullen met eigen liedjes en conferences.” Zo werd de eerste oudejaarsconférence op 31 december 1954 aangekondigd op de radio. Sindsdien is het fenomeen uitgegroeid tot een jaarlijkse hype waarbij menig cabaretier de planken bestormt in een burn op het jaar dat bijna ten einde is. 

In Nonférence brengt Karel Hermans een onverwachte en verfrissende reflectie op 2018: non-conformistisch, destructief en tegendraads. Diepzinnig en kwetsbaar. Het is de entertainer die z’n eigen entertainment in twijfel trekt. De man die verlangt naar eenheid, maar tegelijkertijd de massa schuwt. Met regisseur Eelco Venema en vormgeefster Hanne Pierrot ontleedt Karel Hermans de oudejaarsconference én zichzelf, tegen de conventies in.

Discussieer mee