Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tuinenga en Van der Bos koninklijk op regenachtige en gure Oldehovedag

Bij de dames waren Ilse Tuinenga, Anne Monfils en Manon Scheepstra oppermachtig. Bij de heren stak trio Gert Anne van der Bos, Gabe Jan van Popta en Erwin Zijlstra er met kop en schouders bovenuit op een verder gure, regenachtige en winderige Oldehovedag.

 

Het kaatsseizoen 2022 werd zondag afgesloten met de door elkaar loten kaatsklassieker: de Oldehove-Dag. De organisatie trof het dit jaar niet met de weersomstandigheden. Wind en regen gooide roet in het eten. Een plukje toeschouwers trotseerde de gure omstandigheden, waar anderen waarschijnlijk kozen voor ‘Super Zondag’ in de eredivisie voetbal.

Trio Gert Anne van der Bos, Gabe Jan van Popta en Erwin Zijlstra sloegen zich bij de heren moeiteloos in de kransen. Na 5-3 6-4 winst in de eerste omloop werd trio Youri de Groot, ‘nieuwkomer Yoram Elzinga en Menno van Zwieten geen eerst gegund. Via een staand nummer wandelde het naar de eindstrijd.
Tegenstander in de finale was partuur Peter van Zuiden, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Van zuiden c.s. moesten in de eerste omloop eerst nog wel vol aan de bak tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Hendrik Kootstra: 5-4 6-4. Na een staand nummer in de tweede omloop werd in de halve eindstrijd partuur Auke Boomsma, Thomas Dijkstra en Patrick Scheepstra slechts een eerst gegund.

Finale
Trio van Zuiden greep in de finale nog wel het eerste eerst, maar daarna nam koning van der Bos het perk Hiemstra en Wassenaar onder vuur. Dit opslaggeweld was het normaal toch niet misselijk perk Hiemstra en Wassenaar te machtig. Zijlstra passeerde op schone zes de kaats, waarna van der Bos zijn partuur naar 2-1 voorsprong vuurde. Bij een 3-1 en 6-2 voorsprong mocht een prima opslaande van Zuiden nog twee keer scoren, maar miste daarna jammerlijk het perk. Het gat was daarmee definitief geslagen. Gabe Jan van Popta sloeg op 5-2 6-2 met een ferme bovenslag het kaatsseizoen 2022 naar de boeken en zijn partuur in de kransen.
Tjisse Steenstra wint bij de heren met 59 punten het jaarklassement.

Uitslag:
1. Gert Anne van der Bos, Gabe Jan van Popta, Erwin Zijlstra
2. Peter van Zuiden, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar
3. Auke Boomsma, Thomas Dijkstra, Patrick Scheepstra

Dames Hoofdklas
Bij de dames maakten Ilse Tuinenga (K), Anne Monfils en Manon Scheepstra hun favorietenrol volledig waar. Met slechts vier eersten tegen in drie partijen kreeg Techummer Manon Scheepstra dit seizoen haar 21ste krans omgehangen. Na en 5-0 en 4-0 voorsprong mocht trio Amarins de Groot, Mintje Meintema, Jeska Terpstra richting douche nog een eerst bijschrijven.
Met 73 punten wint Scheepstra daarmee onbedreigd het jaarklassement. Voor de afscheidnemende Anne Monfils was het dit seizoen de tweede krans. Beiden op een del wedstrijd.
Uitslag:
1. Ilse Tuinenga, Anne Monfils, Manon Scheepstra
2. Amarins de Groot, Mintje Meintema, Jeska Terpstra

Discussieer mee