U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tûmba: discriminatiemeldingen in gemeente Leeuwarden zijn bijna verdubbeld

Het aantal discriminatiemeldingen in de gemeente Leeuwarden is vorig jaar bijna verdubbeld vergeleken met 2018. Dat meldt Tûmba. De discriminatie op huidskleur, afkomst en vijandige bejegening, zoals uitschelden, neemt toe.

Tûmba kreeg in 2018 nog 76 discriminatiemeldingen. Dit aantal liep een jaar later op tot 144. Ook de politie zag het aantal discriminatiemeldingen stijgen: van 27 (2018) naar 42 (2019). De cijfers staan in de vandaag gepresenteerde 'Monitor Discriminatie 2019 Noord-Nederland'. Die is van de drie noordelijke discriminatiemeldpunten, waaronder Tûmba, en de politie Noord-Nederland.

"De meeste meldingen gaan al jaren over huidskleur en afkomst en ze vinden plaats op de arbeidsmarkt", verduidelijkt Mirka Antolovic van Tûmba. "Het is een stabiele lijn. En we zien dus vijandige bejegening - uitschelden - toenemen. Het sluit aan bij de landelijke trend."

Meeste meldingen uit Leeuwarden-stad
Volgens Antolovic komen de meeste meldingen uit de stad en komen er minder uit de dorpen. Dit onderschrijft Oeble Bouma van de Leeuwarder politie. Antolovic: "Mensen praten het op het platteland vaker met elkaar uit, in de stad roep je makkelijker iets, omdat je elkaar vaak niet kent." Bouma vindt het ook logisch. "Leeuwarden is een stad met grotestadsproblematiek. Al zie ik niet dagelijks aangiftes van discriminatie binnenkomen."

Bij Tûmba kun je een melding doen en advies krijgen over de aanpak van discriminatie. Vervolgstappen zijn bemiddeling en het starten van een klachtenprocedure, waarbij je de wederpartij om een reactie vraagt. De politie stelt een onderzoek in na een melding van discriminatie. Zo'n onderzoek volgt vaker in de stad dan in de dorpen vanwege de 'mienskip'. Bouma: "De stap naar de politie is groot. Zeker als je in een dorp naast elkaar woont.”

Preventie in lessen en bij bedrijven
Tûmba zet preventie in om discriminatie te voorkomen. Daarvoor krijgt ze ook geld van de gemeente Leeuwarden. "Dat is niet in alle gemeenten in Fryslân het geval", benadrukt Antolovic, ook PvdA-raadslid. "Wij geven hier (in de gemeente Leeuwarden, red.) voorlichtingslessen over preventie. Wat is discriminatie, wat betekent het en hoe kun je het voorkomen." Het kenniscentrum geeft ook steeds meer trainingen aan professionals.

"De trainingen gaan onder meer over het beleid op de werkvloer. Wat heeft dat beleid voor uitwerking als het gaat om discriminatie? Dan denkt men goed bezig te zijn, maar dan blijkt er toch veel onwetendheid te zijn, zoals bijvoorbeeld een grapje dat verkeerd kan vallen." Ook de samenstelling van de sollicitatiecommissie komt aan bod in de Tûmba-workshop. "De samenstelling van de sollicitatiecommissie is van invloed op wie je aanneemt. Wees daarvan bewust, zeggen wij. We vingerwijzen niet, maar sturen bij."

Discussieer mee