U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tûmba zet zich in voor body positivity

Op vrijdag 26 juni a.s. staan de lachspiegels die horen bij het project ‘body positivity’ bij De Waag in het centrum van Leeuwarden. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kunnen mensen een selfie maken en mee doen met de challenge. Vrijdagmiddag is de laatste kans om mee te doen.

Met deze spiegels wil Annemarije de Groot aandacht vragen voor body positivity. Body positivity  is dat je iedereen accepteert, maar ook waardeert precies zoals ze zijn. Geen oordeel, geen vooroordeel. Door middel van het plaatsen van lachspiegels in de Leeuwarder binnenstad wil Annemarije mensen bewust maken dat zij mooi zijn zoals ze zijn. Het idee achter de spiegels is dat deze in veel verschillende soorten en maten zijn. Net zoals wij met zijn allen ook uniek zijn. De spiegels geven symbolisch de diversiteit van ons land aan. #jijhoorterbij, ongeacht hoe jij eruit ziet.

Aan de lachspiegels is een challenge gekoppeld. Als u er een ziet, maak dan een foto en plaats deze op de sociale media (Facebook en Instagram) van Tûmba. Er is een prijzenpakket te winnen met leuke verrassingen. De winnaars worden uiterlijk 29 juni bekend gemaakt.

#jijhoorterbij is een project van Tûmba, meldpunt discriminatie.

Dit project is onderdeel van het afstudeerproject van Annemarije de Groot.

Discussieer mee