U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Twee 15-jarige jongens opgepakt wegens straatroof in Leeuwarden

De politie heeft zaterdag twee 15-jarige jongens aangehouden wegens straatroof. De jongens komen uit Drachten en Dronten. In de Spoorstraat beroofden ze een 17-jarige Leeuwarder waarbij het slachtoffer geslagen en geschopt werd.

Deze mishandeling stopt als een getuige ingrijpt. Aan de hand van het signalement  kon de politie de beide verdachten aanhouden in de Vredeman de Vriesstraat. De beide verdachten waren nog in het bezit van een deel van de buit. De beide jongens zijn ingesloten en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ander politienieuws: de politie zoekt getuigen van een ongeval in de omgeving van het station te Leeuwarden. Op 17 oktober fietst een 53-jarige vrouw vanaf het station over de Veemarkt richting de Langemarktstraat in Leeuwarden. Bij het verkeersplein moet ze uitwijken en remmen voor een wit busje met veel verschillende logo's. Ze valt met haar fiets en raakt daarbij gewond. De fietser en het busje hebben elkaar niet geraakt. Inmiddels blijkt dat haar neus gebroken is. De politie is op zoek naar de bestuurder van dit witte busje met veel verschillende logo's.

Op 19 oktober om 6.30 uur hoort een bewoner in de Van Heemstrastraat lawaai. Hij ziet vervolgens dat zijn bakfiets in brand staat en dat er net een vrouw bij wegloopt. De man spurt naar buiten en weet de vrouw aan te houden. De politie is snel ter plaatse en neemt de verdachte over. Na onderzoek is deze 46-jarige vrouw uit Leeuwarden heengezonden met een dagvaarding om op 4 maart 2020 voor de politierechter te verschijnen.

Dit nieuws meldt de Politie Leeuwarden op twitter.

 

Discussieer mee