U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Twee aanhoudingen na politieactie bij Cambuurviering Zaailand

De politie heeft afgelopen weekeinde twee mensen aangehouden na een politieactie op het Zaailand in Leeuwarden. Tijdens de helikopterhuldiging van Cambuur trok een groep supporters van de club naar het plein. Toen zij voorwerpen naar de politie gooiden, werd ingegrepen.

De ene persoon werd aangehouden voor belediging, de ander voor openlijke geweldpleging. Supporters van de harde kern van Cambuur organiseerden zaterdag een feest bij het Kalverdijkje, waar ook aanhangers van De Graafschap aanwezig bij zouden zijn, aldus een woordvoerder van gemeente Leeuwarden.

Het feest werd verboden, waarna de groep naar het Oldehoofsterkerkhof trok. Daar sprak de politie de supporters aan en werd alcohol en vuurwerk ingenomen. Op het Zaailand werd de groep opnieuw aangesproken.

Supportersgroep MI-Side verwijt de politie de situatie te escaleren, maar volgens de gemeente had de politie na het werpen van voorwerpen door de groep geen andere keuze dan ingrijpen. Er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar de situatie en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Discussieer mee