U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Twee keer goud voor Iryoku Waterpoort Cup

Karatevereniging Iryoku heeft zaterdag 19 oktober twee keer winst in de wacht gesleept op de Waterpoort Cup in Sneek. Regerend Nederlands kampioene Rosan Martina (12) uit Leeuwarden en Jurgen van Ee (10) uit Terherne veroverden goud op het onderdeel full-contact kumite (vrije gevecht).

 

Jesse Swart (17) ging bij zijn laatste jeugdtoernooi met het brons naar huis. Het talent uit Hallum wordt binnenkort 18 jaar en gaat uitkomen bij de volwassenen. Aan de Waterpoort Cup deden ongeveer 250 karateka's uit acht landen mee.
In de Sneker Sporthal werd gestreden in poules op basis van leeftijd, gewicht en ervaring. Jurgen van Ee moest drie keer aantreden op de tatami (mat. In zijn derde wedstrijd pakte Van Ee na een felle strijd het goud dankzij een waza-ari (half punt) voor een mawashi geri op het bovenbeen.
Rosan Martina moest het eveneens opnemen tegen drie opponenten. Na een gelijke stand en een winst partij was Martina in het laatste duel oppermachtig. Bestookte haar tegenstander met mawashi geri's op het bovenbeen, wat haar tweemaal een waza-ari - en daarmee een ippon (vol punt) - opleverde.
De delegatie (foto) van Iryoku bestond verder uit: Nynke Anna Zijlman (12, Britsum), Erwin Wierstra (12, Marrum) en Jelle van Ee (15, Terherne).

Discussieer mee