Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Tweede seizoenzege Bergsma, Drent en Kootstra (K)

Op het sportcomplex De Waaie kreeg het massaal toegestroomde publiek waar voor zijn geld. Leuke partijen, en een tweede seizoenzege voor het trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. En een verrassende premie winnaar trio Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar.

 

Met het geluid van de kermis weer op de achtergrond was het zondag op sportpark De Waaie goed toeven op de ‘Grote Vrije Formatie Partij’ in Sint Anna Parochie. Spannende partijen van begin tot eind en tot slot een meer dan aangename finale. winnaar trio Bergsma moest in aanloop naar de eindstrijd wel de nodige hobbels ontwijken.
In de eerste omloop leek het trio bij een 4-1 voorsprong tegen partuur Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten gemakkelijk op de overwinning af te stevenen. Deze verdween echter als sneeuw voor de zon. Partuur Van Zwieten kwam zelfs op 5-4, maar onder aanvoering van een prima kaatsende Hendrik Kootstra werd de 5-5 6-2 zege moeizaam over de streep getrokken.
Na een staand nummer werd in de halve finale de ‘oranje brigade’ Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra na een gelijk opgaande strijd met 5-4 6-4 richting douche verwezen. De beloning was een plek in de finale. Gert Anne van der Bos c.s., de winnaars van afgelopen jaar, wachten dit seizoen na deze nederlaag nog steeds op het spelen van een finale.

Verrassende finalist
De verrassing van de dag was wellicht het trio Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. In Franeker nog roemloos van de lijst afgevoerd in de eerste omloop. Na de vrije formatie zege op 15 mei in Sexbierum weer teruggekeerd op het hoogste niveau. In de eerste omloop werd ‘collega trio’ Youri de Groot, Laas Pieter van Straten en Allard Hoekstra met 5-3 6-2 verslagen. Tegen partuur Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar leek het doek te vallen bij een 3-5 achterstand.
Onder aanvoering van opslager Nicolay werd echter de achtervolging ingezet. Renze Hiemstra kon onder druk van de opslag van Nicolay de kaats niet passeren op 5-4 6-6. Steenstra bezegelde zijn eigen lot door op 5-5 6-2 het perk te missen. Dat werd beloond, na een staand nummer, met een finale plek.
“Onderhoudende finale’
in de finale nam trio Bergsma een 3-1 voorsprong maar had daarbij over geluk niet te klagen. Drie keer werd een eerst binnen geharkt op 6-6. Het werd een echte partij toen Van Popta op 3-4 en 6-6 de stand naar twee spellen gelijktrok. Een tweetal missers aan de opslag van Leijenaar bleek daarna dodelijk. Zonder tegenpunten trok trio Bergsma, onder aanvoering van koning Kootstra, de 5-4 6-0 overwinning over de eindstreep. Het was voor Bergsma (die aan de opslag betere dagen kende), Drent en koning Kootstra de tweede seizoenoverwinning.
Haye Jan Nicolay (Britsum) over de tweede prijs: “Och, tweede prijs is ook mooi en tot vier eersten gelijk kaatsten wij gewoon goed. En ja, in de laatste twee bordjes een paar foutjes. Ja dat is ‘wol soer’. We verliezen in Franeker en dan kom je in de eerste klas. Maar daar zijn we aan onze stand verplicht om te winnen. Ik vind dat hoe wij kaatsen met zijn drieën, dat wij op de hoofdklasse thuishoren. Maar het is wel lekker om in de eerste klas een paar omlopen te draaien en dat hebben wij vandaag ook gemerkt”. http://topbankinfo.ru
1. Marten Bergsma, Dylan Drent, Hendrik Kootstra (K)
2. Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar
3. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra

Dames hoofdklasse

In Berlikum was het bij de dames stuivertje wisselen.

Na de winst van trio Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra, Marrit Zeinstra in Welsrijp op Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia wist laatstgenoemde trio Sijbrandij in Berlikum te verslaan.
1. Ilse Tuinenga, Louise Krol, Sjanet Wijnia
2. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra, Marrit Zeinstra
3. Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils, Jennie Terpstra

Discussieer mee