U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Update: IJlst zaterdag episch centrum hoofdklasse kaatsen

Onder het motto ‘Bring de Keatsers bij it Keatsen’ kaatsten zaterdag zowel de dames- als ook de heren hoofdklassers een d.e.l. wedstrijd in IJlst. Vrijdag trapten de dames hun kaatsweekend af op Het Oordje bij de Bolswarder kaatsdagen. Zondag een vf wedstrijd voor heren.

Vijf zeges op rij en zeven totaal trio Gert Anne van der Bos

Op het gezellig aangeklede knollentuintje van Het Oordje in Bolsward ging de finale zondag tussen het koningstrio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra tegen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra.

Met vier zeges op rij, zes in totaal, was trio Van der Bos zwaar favoriet tegen het wisselvallige partuur van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Onder aanvoering van ‘De Broadsjebakker uit de Kleine Kerkstraat’ Tjisse Steenstra werd de finale bereikt met een op deze zondag wisselvalig optredend koningstrio. In de eerste omloop moest het vier eersten afstaan. Voor een plek in de finale moest het alle zeilen bijzetten tegen Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. De partij werd pas beslist met een zitbal van Tjisse Steenstra bij een stand van 5-4 6-4. Triemstra c.s. gunden Menno van Zwieten geen eerst. Na een staand nummer werd en in de halve finale met 5-3 6-6 afgerekend met trio Enno Kingma, Renze P. Hiemstra en Hans Wassenaar. In een eenzijdige finale wist trio Gert Anne van der Bos c.s. zijn zesde seizoenoverwinning te boeken. De beslissing viel al in de beginfase bij een stand van 1-1 6-6 toen Bauke Triemstra het perk miste. Een zitbal van Steenstra (K) op 2-1 6-2 was de doodsteek voor Triemstra c.s. Het einde kwam bij een stand van 5-1 6-2 toen Triemstra aan de opslag wederom poedelde.

Bolsward

Anne Monfils, Jetske Terpstra en Harmke Siegersma wisten zich vrijdag op Het gezellige Oordje in de kransen te slaan door een 5-5 6-2 overwinning op trio Anne Berber Zeinstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra. Derde werd partuur Tineke Dijkstra, Aukje van Kuiken en Louise Knol.

IJlst

Dames

In IJlst wonnen de ‘Leeuwarder’ zusjes Nynke en Wiljo Sijbrandij met Louise Knol in de eindstrijd van partuur Nelie Steenstra, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum.

Heren

Bij de heren was trio Marten Bergsma, Jelte Visser en Hans Wassenaar (K) die er met de kransen vandoor gingen. In de finale werd trio Enno Kingma, Kees van der Sloot en Tjisse Steenstra verslagen.

Discussieer mee