U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Update: WK Young Seniors met TC Nijlân lid Floor Snoeijing

Van zondag 12 tot 19 september wordt het WK Young Seniors voor landenteams getennist in Umag Kroatië. De categorie dames Young Seniors is verdeeld in afdeling 35-40-45+. Voor Nederland is o.a. TC ‘t Nijlân lid Floor Snoeijing vertegenwoordigd in de categorie 40+.

 

Er zijn op het WK voor Young Seniors 15 landen vertegenwoordigd die zijn ingedeeld in vier poules. Het Nederlands team 40+ bestaat uit drie speelsters die elkaar hebben leren kennen op de ITF toernooien. TC ’t Nijlân boegbeeld Floor Snoeijing vormt voor Nederland een team samen met de 46-jarige Caroline de Vries uit Alkmaar en de 43-jarige Regina Balcune. Voor Snoeijing is het na 2018 in Miami haar 2e deelname aan het WK 40+.

De Vries is o.a. oud-titelhouder in de Dames Enkel 40+. De in Letland geboren Balcune is de voormalig nummer één op de ITF wereldranglijst en woont sinds negen jaar in Hilversum. De 44-jarige Snoeijing heeft inmiddels een indrukwekkende palmares achter haar naam. Nederland is met Frankrijk, Portugal en Turkije ingedeeld in poule C.

Prima start Nederlandse dame 40+.

2-1 Winst tegen Portugal

In de eerste wedstrijd op zondag tegen Portugal behaalde Nederland een prima 2-1 zege. Na de winst -en het verlies in de dames enkel, won het dames dubbel Floor Snoeijing/Regina Balcune met 6-2 6-2.

Maandag speelt het team tegen Turkije dat haar eerste wedstrijd met 0-3 van Frankrijk verloor.

3-0 Winst tegen Turkije

Tegen de Turkse dames werden beide singels en de DD in straight sets gewonnen. Floor Snoeijing wist zowel haar DE (6-2 6-1, als ook de DD met De Vries (6-1 6-0) te winnen.

De wedstrijd tegen Frankrijk wordt dinsdag gespeeld. De Franse dames wonnen beide voorgaande partijen zonder een set te verliezen.

Discussieer mee