Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Van der Bos, Kootstra en Koster winnen zaterdag editie Van Aismadagen

Gert Anne van der Bos, Hendrik Kootstra en Steven Koster sloegen zich op de zaterdag editie van de Van Aismadagen in de kransen. Voor Steven Koster was het zijn eerste krans op een hoofdklas partij. Bij de dames was er de eerste winst op de hoofdklas voor Anna Dieuwke Dijkstra (Huizum) foto.

 

Met een krans op de hoofdklas partij naar huis te gaan was dit seizoen gesneden koek voor Gert Anne van der Bos (7) en Hendrik Kootstra (7). Voor achterinse Steven Koster was het zijn eerste krans op een hoofdklas partij. De junior uit Tzum won in 2021 de Freule partij bij de jongens en was dit seizoen met drie overwinningen ook succesvol op de eerste klas wedstrijden.
Op het hoogste niveau moest Koster vooralsnog genoegen nemen met een een tweede (vf Witmarsum) en tweede (vf Makkum) met Patrick van Dellen en Thomas Dijkstra.

De winnaars rekenden in de eerste omloop met 5-3 6-4 af met een aan de opslag kwakkelende partuur Bauke Triemstra, Gabe Jan van Popta en Gerben de Boer. In deze ‘boekelpartij’ partij werd nog niet duidelijk dat van der Bos c.s. er aan het eind van de dag met de kransen vandoor zou gaan. De winnaars kwamen pas echt op stoom in de partij tegen Youri de Groot, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar. Het was in deze partij dat Koster als achterinse ook zijn draai begon te vinden.

In de halve finale werd partuur Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Rick Minnesma met 5-1 2-6 richting douche gestuurd.
Tegenstander in de eindstrijd was ‘licht favoriete’ trio Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Erwin Zijlstra. Met drie eersten tegen in de eerste, en een 5-2 6-0 zege in de tweede omloop, werd via een staand nummer de eindstrijd binnen gewandeld.
Na een eerst -en daarna een 2-1 voorsprong draaiden de kansen. Steenstra was niet in zijn beste doen en gaf de voorbest opslag over aan Zijlstra. Koster nam zijn verantwoordelijkheid en knalde met een bovenslag op 6-6 de stand naar spellen gelijk. Kootstra herhaalde dat kunstje op 3-2 6-6 waarna een misser door van der Bos op 6-6 de 4-3 op de telegraaf zette. Van der Bos vuurde daarna op 6-6 een projectiel af richting Kootstra die de kaats niet wist te passeren. De handen bij trio van der Bos konden de lucht in na een misser aan de opslag van Zijlstra op 5-3 6-6.
Uitslag:
1. Gert Ane van der Bos, Hendrik Kootstra, Steven Koster
2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Erwin Zijlstra
3. Haye Jan Nicolay, Taeke Triemstra, Rick Minnesma

Dames hoofdklas
Eerste hoofdklas krans voor Anna Dieuwke Dijkstra OG Huizum.
De dames speelden in Beetgum een d.e.l. partij in twee poules van drie. In een spannende finale was de winst voor trio Anna Dieuwke Dijkstra, Louise Krol, Gerde Lycklama à Nijholt. Partuur Serena Hovenga, Anne Monfils en Jeska Terpstra. Werden pas na 5-5 6-4 verslagen toen Terpstra de bal voor de kaats wist te keren.
Na twee keer een tweede prijs -en een derde prijs, werd de 18-jarige Anna Dieuwke Dijkstra (Huizum) haar eerste krans op een hoofdklas partij omgehangen.
Uitslag:
1. Anna Dieuwke Dijkstra, Louise Krol, Gerde Lycklama à Nijholt
2. Serena Hovenga, Anne Monfils, Jeske Terpstra

Discussieer mee