U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Van der Kaap vervangt aanvoerder Erik Schouten

Koploper Cambuur neemt het morgenavond op tegen Jong FC Utrecht en treft daarmee een oude bekende. De jonge beloften ploeg staat onder leiding van de vorige Cambuurtrainer René Hake.

Cambuur wist vorige week vrijdag TOP Oss op te rollen met een monsterscore van maar liefst 5-1. De grote man in deze wedstrijd was Issa Kallon, die in de weken daarvoor nog telkens pech had. Cambuur gaat als koploper speelronde 12 tegemoet.

Vrijdagavond speelt SC Cambuur uit tegen het opvallend goed spelende Jong FC Utrecht. De piepjonge ploeg staat onder leiding van de oud trainer van Cambuur: René Hake. Uit 11 duels wisten de beloften van FC Utrecht 18 punten te pakken. Dat zijn er 7 minder dan Cambuur. Ze staan daarmee op een knappe zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Henk de Jong weet dat zijn mannen scherp moeten zijn: ''Jong Utrecht is een leuke jonge ploeg die vaak in dezelfde samenstelling speelt. Als wij normaal doen en ons eigen spel spelen moeten wij daar winnen.''

Aanvoerder Erik Schouten zal er morgen niet bijzijn, met hem wordt geen risico genomen. Sven Nieuwpoort zal de komende twee weken niet spelen, de verdediger die deze zomer overkwam van De Graafschap is twee weken uitgeschakeld. Giovanni Korte en Doke Schmidt zullen bij de wedstrijdselectie zitten.

Over de opstelling wil trainer Henk de Jong nog niet heel veel kwijt. Wel is bekend wie aanvoerder Erik Schouten zal gaan vervangen. Dat is de jonge Kellian van der Kaap die morgenavond in Utrecht zijn basisdebuut gaat maken.

Interview Henk de Jong:

Interview: Jordy van Deelen:

Interview Cambuur TV 24 oktober 2019, Als koploper richting Utrecht:

Discussieer mee