U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Veel vragen en onvrede bij raad over Plan Unia

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft nog veel vragen over de wijze waarop het college het Plan Unia wil uitvoeren. Ook was er grote onvrede over de wijze waarop wethouder Hein de Haan met alle betrokkenen heeft gecommuniceerd.

Dit bleek woensdagavond toen de wethouder nog eens werd ondervraagd over het Unia-plan. Raadsbreed werden er vraagtekens gesteld bij het gevolgde communicatietraject. De wethouder verdedigde zich door onder meer te stellen dat er wel degelijk goed contact was met de buurt, maar dat dat niet per definitie betekent dat alle wensen kunnen worden gehonoreerd.

Bij de raad was veel steun te beluisteren voor de bezwaarmakende omwonenden, die op basis van verkoopfolders een weids uitzicht was beloofd. Dat uitzicht wordt in de huidige plannen aanzienlijk beperkt. Wethouder De Haan wees er op dat de plannen passen in het structuurplan en dat hij niets anders doet dan het uitvoeren van een opdracht van de raad. Het helemaal voldoen aan de wensen van de omwonenden zou de gemeente ontzettend veel geld kosten, aldus de wethouder.

De raad was niet overtuigd. Vanuit de oppositie werd vervolgens voorgesteld om het plan terug te trekken, maar met name de coalitiepartijen zagen dat niet zitten. Daarom zal de besluitvorming komende woensdag toch plaatsvinden in een vergadering. "Dat wordt een vergadering met heel veel moties en amendementen", zo voorspelt Otto van der Galiën van Lijst058

 

 

 

Discussieer mee