U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Verdienstelijk gelijkspel heren TC ‘t Nijlân, dames naar winst

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde Heren 1 van T.C. ’t Nijlân remise tegen medekoploper L.T.V. Lelystad.

Waar Elroy Middendorp (op twee) vanaf de eerste bal steeds achter de feiten aan liep en zich alsmaar ergerde aan het gedrag van zijn tegenstander, ging hij kansloos ten onder. Rutger Balk daarentegen (op één) speelde een fantastische wedstrijd. Dit leverde hem uiteindelijk een overwinning op: 2-6 6-4 7-5. Joost Willekes en Frank Zeer betraden daarna de arena en speelden twee lange driesetters. Willekes kon zijn eigen spel spelen en wist deze in winst om te zetten terwijl Zeer verloor.

Met een 2-2 tussenstand na de singels konden de heren beginnen met dubbelen. Balk& Zeer op ‘1’ verloren na supertiebreak derde set. Middendorp en Willekes speelden een gezapige dubbel die nipt met twee maal 7-6 werd gewonnen waardoor er een3-3 eindstand op het bord kwam te staan. Het onderlinge resultaat werd met het oog op een eventueel kampioenschap in het voordeel van Lelystad beslist. Zij behaalde 3 games meer.

T.C. ’t Nijlân gaat volgende week zondag op bezoek bij kampioenskandidaat Heerhugowaard dat zijn beide eerste competitiewedstrijden wist te winnen.

T.C. ’t Nijlân – L.T.V. Lelystad 3-3

HE 1 Rutger Balk – Anwar Salam 2-6 6-4 7-5

HE 2 Elroy Mddendorp – Bart van Haarlem 1-6 1-6

HE 3 Joost Willekes – Imad Cherrad 6-3 6-7 (5) 6-3

HE 4 Frank Zeer – Sem Snoek 4-6 6-4 5-7

HD 1Rutger Balk/Frank Zeer – Bart van Haarlem/Anwar Salam 6-1 4-6 7-10

HD 2 Elroy Middendorp/Joost Willekes – Imad Cherrad/Sem Snoek 7-6 (6) 7-6 (5)

Eredivisie dames:

Na het verdienstelijke gelijkspel van afgelopen week, maakten de dames van TC ’t Nijlân gehakt van hun afgelopen jaar gepromoveerde tegenstanders in ’s Gravenzande. Alle wedestrijden werden in straight sets gewonnen, waarna de dames met een 0-6 overwinning de terugreis aanvaarden.

Discussieer mee