Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Verenigd Links: "Sleepwet is niet Fris"

De sleepwet is niet fris, vindt Verenigd Links. Er wordt eerst angst gezaaid, onveiligheid, terrorisme, het voorkomen van aanslagen etc. om vervolgens de rechten van burgers in te perken. Angst zaaien om je rechten af te pakken, het recht om een vrije burger te zijn, het recht om niet afgeluisterd te worden.

Dat het referendum doorgaat is al heel wat, want ondertussen hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in het regeerakkoord besloten het referendum af te schaffen en in de media geroepen dat de sleepwet er hoe dan ook gaat komen. Ze laten hun ondemocratische kant zien, in de hoop dat door al die geluiden de opkomst op 21 maart voor de stemming over het referendum zo laag mogelijk te houden en zo hun gelijk te halen. Dat terwijl drie van de vier regeringspartijen het woord Democratisch in hun naam voeren. Wanneer ik om mij heen de reacties hoor, zullen ook heel veel mensen thuis blijven. De middenpartijen willen niet naar je luisteren, ze willen je wel afluisteren..

Addy Stoker: ''Deze anti referendum stemming komt bij de ChristenUnie voort uit het idee dat een referendum te maken heeft met de macht aan het volk, dat wordt gekoppeld aan de Franse Revolutie en in de ChristenUnie en in het CDA lopen nog wel wat anti – Revolutionairen rond.''

Discussieer mee