U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Cambuur hijst regenboogvlag: "Ik hoop dat mensen hierdoor wel uit de kast durven te komen"

Sportclub Cambuur gaat de regenboogvlag hijsen. Het doet mee aan een actie van Friese voetbalclubs om een statement maken dat iedereen welkom is.

Donderdagavond kwamen twaalf voorzitters en bestuursleden bij elkaar om een grote regenboogvlag neer te leggen op het veld van FC Burgum.

In totaal zijn er al meer dan 50 Friese voetbalclubs die van 11 oktober (Coming Out Day) tot en met 16 oktober (Roze Zaterdag) de regenboogvlag uithangen.

Grootste statement
"Nooit eerder hebben zoveel voetbalclubs in Nederland én daarbuiten zo'n eenduidig statement gemaakt", laat Moeders en Vaders van Fryslân weten.

"Ze laten hiermee zien dat alle leden, maar ook hun familie en vrienden welkom zijn. Of ze nu hetero-, homo- dan wel biseksueel zijn, transgender, queer, panseksueel of anderszins."

"Ik wordt hier zo gelukkig van, dat zoveel clubs ons steunen en er ook serieus mee bezig zijn," vertelt mede-initiatiefnemer Tineke Admiraal.

Belangrijke actie
Dirk van der Woude, voorzitter van FC Burgum, vind het een belangrijke actie. "Ik hoop dat mensen hierdoor wel uit de kast durven te komen, en ik hoop dat andere mensen het makkelijk willen accepteren."

"Als het uithangen van een regenboogvlag hierbij kan helpen, dan doen wij daar graag aan mee."

Discussieer mee