U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Video - Cambuur waakt voor onderschatting tegen hekkensluiter

Het zijn de laatste loodjes voor SC Cambuur, promotie lijkt ze al bijna niet meer te kunnen ontgaan. Morgen staat hekkensluiter FC Den Bosch op het programma. Ondanks de stijgende kampioenskoorts waakt trainer Henk de Jong voor onderschatting.


Nu de kampioenskoorts in Leeuwarden en omstreken met de week stijgt, moet trainer Henk de Jong zijn spelers rustig houden en focussen op de wedstrijd tegen FC Den Bosch. "We doen gewoon normaal. En als je naar de eerste helft tegen Excelsior kijkt staan we gewoon weer met beide beentjes op de grond."  Cambuur speelt vrijdagavond waarschijnlijk met dezelfde basisopstelling als tegen FC Volendam en Excelsior. Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen sluiten na het weekend weer aan bij de trainingen. Ook middenvelder Robin Maulun hersteld voorspoedig.

Jarchinio Antonia
Jarchinio Antonia kan de komende weken Cambuur voor de tweede keer kampioen maken. In dienst van Go Ahead Eagles scoorde hij op 3 mei 2013 tegen Volendam en zorgde er daarmee voor dat Cambuur op de laatste speeldag de koppositie kon overnemen. Antonia zat twee weken geleden nog op Curaçao met temperaturen tegen de dertig graden. Het weer van de afgelopen week is dan ook wel weer wennen. "Ik dacht dat ik de zon weer mee terug had genomen maar afgelopen week viel het aardig tegen."

Supporters bij Cambuur - De Graafschap
Bij de wedstrijd van Cambuur tegen De Graafschap mogen er 1350 toeschouwers aanwezig zijn. Volgens directeur Ard de Graaf is het een ingewikkeld aantal: "je gaat veel meer mensen teleurstellen dan blij maken, maar we zijn wel blij dat er weer wat mogelijk is, maar dit is wel heel weinig. De Graaf heeft de hoop om in augustus weer met een (bijna) vol stadion de spelen. De verkoop van seizoenkaarten zal ergens halverwege mei starten.

Luister live:
De wedstrijd FC Den Bosch - SC Cambuur is vrijdagavond live te volgen bij LEO Middelsé via 105.3 en 106.1 fm en via de stream op deze website. De wedstrijd begint om 20:00 en het verslag is van Yannick Masson.

Discussieer mee