Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Help Sander en Suze aan een zeilboot

Zeilen mogenlijk maken als je een beperking hebt. Dat is het doel van de afdeling 'Alles is Mooglik' van de Grouster zeilvereniging Frisia. En daar heb je soms de hulp van de gemeenschap bij nodig.

Crowdfunding
Nu het zeilseizoen weer los is, is de kade rond het zeilcentrum elke donderdagavond het terrein van 'Alles is Mooglik'. Ze hebben een breed scala aan aangepaste zeilboten. Met deze boten is het zeilen voor iedereen toegankelijk. Toch hebben ze nog wel een grote wens en daarom begint op 16 april 2022 de crowdfunding “Help Sander en Suze aan een zeilboot”.

Sander en Suze
Door hun beperking kunnen Sander (tien jaar) en Suze (negen jaar) in de boten die de vereniging nu heeft niet zelfstandig zeilen. Door het inbouwen van electrische ondersteuning en joystick-besturing zou dit wel kunnen. En dan komt voor Sander een droom uit: "Dan kan ik alleen zeilen". Ritske van der Meer van 'Alles is Mooglik' heeft zelf een beperking en vindt het belangrijk dat iedereen zeilen kan: "De vrijheid van het zeilen is het mooiste wat er is." En dat gevoel wil hij graag delen: "Op een boot laat je je beperking aan de wal en ben je gelijk als iedereen."

Veiling Soling
Daarnaast wordt er een Soling zeilboot opgeknapt voor de veiling die 14 mei in hotel Oostergo plaats vindt. De veilingmeesters zijn niemand minder dan de gebroeders Anker.

Discussieer mee