Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Raadsel rond Leeuwarder spaarvarken

De 77-jarige Jetze Jan Wassenaar uit Leeuwarden zit met met een raadselachtig cadeau. Vorige week kreeg hij uit handen van zijn kleindochter een decennia-oud spaarvarken. Daarop is zijn naam, geboorteplaats en geboortedatum te lezen, maar hij heeft het spaarvarken nog nooit gezien.

De Leeuwarder is er van overtuigd dat het spaarvarken ooit voor hem is bedoeld. "Alleen ik heb heb het nooit gekregen. Ik heb het nooit gezien. Mijn ouwelui er niet over gehoord", zegt Wassenaar verwonderd. Om erachter te komen waarom hij het nooit in handen heeft gekregen, en waar het spaarvarken al die tijd is geweest, heeft Wassenaar een oproep gedaan op Facebook. "Het zou leuk wezen als iemand zou zeggen: 'Ja maar ho even, dat weet ik nog wel. Dat ding ken ik wel.'", zegt Wassenaar.

Ondanks de mogelijkheid van jarenlang sparen, lijkt de spaarpot leeg. En er is maar één manier om daar achter te komen. "Wil je de inhoud letterlijk te gelde maken, dan moet je de moker er op zetten, maar hij is nog puur gaaf dus ik denk dat er nooit iets in gekomen is", aldus Wassenaar.

Discussieer mee