U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Vier bestuurders rijden rond zonder rijbewijs: proces-verbaal voor allen, twee inbeslagnames

Vier bestuurders zijn donderdagmiddag en -avond in Leeuwarden en Oude Leije gesnapt op rijden zonder rijbewijs. Het ging om twee motorrijders, een automobilist en een bromfietser. Zij kregen allen een proces-verbaal, twee van hen moesten hun voertuig inleveren.

Een van de twee motorrijders liep als eerste tegen de lamp, op de Leijester Hegedyk in Oude Leije. De 30-jarige man reed rond 15.45 uur zonder motorrijbewijs. Toen het ontbreken van het rijbewijs aan het licht kwam, volgde het proces-verbaal. Het tweede incident was op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Hier reed rond 18.00 uur een automobilist zonder rijbewijs. Deze 27-jarige bestuurder kreeg ook een proces-verbaal.

Proces-verbaal en inbeslagname
Het derde incident was op de Peter Stuyvesantweg in Leeuwarden. Hier zagen agenten rond 20.00 uur op hoge snelheid een motorscooter rijden. Op het voertuig ontbrak een kentekenplaat, waarop de agenten de achtervolging inzetten. De bestuurder wist te ontkomen, maar omdat de politie goed kon zien wie er op de scooter zat, werd de man even later aangetroffen bij een tankstation. Het ging om 20-jarige Leeuwarder zonder motorrijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal, de motorscooter is in beslag genomen.

Mogelijk heling
Een proces-verbaal en inbeslagname volgden om 21.00 uur ook op de Insulindestraat in Leeuwarden. Hier voerde een 20-jarige man geen koplamp op zijn bromfiets, waarna hij naar de kant van de weg werd gehaald. Na controle bleek dat de kentekenplaat niet bij het voertuig hoorde. De man kon niet vertellen hoe dit zat en van wie hij de bromfiets gekocht had. Ook bleek de man niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hij is nu verdachte van heling, de bromfiets is in beslag genomen.

Gesnapt door rust op weg en bij politie
De politie kon de vier bestuurders aanhouden door toeval, maar ook omdat het door de coronacrisis rustiger is op de weg en bij de politie. “Er valt nu meer op en als het drukker is, heb je voor dit soort incidenten niet altijd tijd”, aldus woordvoerder Oeble Bouma van het Leeuwarder korps.

Discussieer mee