U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VivaVox brengt kerstmuziek uit 16e en 17e eeuw naar Friens

Vocaal ensemble VivaVox presenteert zijn jaarlijkse kerstconcert met bekende en minder bekende kerstmuziek. Het concert vindt plaats op dinsdag 19 december 2017, 20.00 uur in het kerkje van Friens (bij Jirnsum).
VivaVox zingt minder bekende muziek van Spaanse componisten en componisten uit de lage landen. Het thema is cantiones natalitiæ: kerstliederen die zowel in het Latijn als in de volkstaal, het Nederlands, gezongen werden. De Latijnse benaming is ontleend aan de titels van een aantal bundels uit Antwerpen.
Op historisch, maar óók op muzikaal gebied vormden de 16e en 17e eeuw een interessante tijd. In de lage landen waren componisten zoals vader en zoon Sweelinck actief; Spanje kon in deze periode bogen op grote componisten zoals Tomás Luis de Victoria en Christobal de Morales. Van deze componisten zullen werken ten gehore worden gebracht.
Vocaal ensemble VivaVox zingt wereldlijke en geestelijke muziek uit middeleeuwen en renaissance. Het kerstensemble van VivaVox telt twintig zangers en staat onder muzikale leiding van Alie van Veldhuizen. Aan het concert wordt meegewerkt door organist Auke de Boer.

Na het concert volgt een een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes. De entreeprijs is € 5 en u kunt de kaarten kopen aan de zaal.

Foto: kerstconcert van 2016; fotograaf Wim Mendelts

Discussieer mee