Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Voetbal moet Leeuwarder gevangenen aan een baan helpen

Acht gedetineerden van de Leeuwarder gevangenis hebben dinsdag een sessie afgesloten van tien weken voetbaltraining. Het moet ze aan een betaalde baan helpen.

Het initiatief is van de Penitentiaire inrichting (PI) Leeuwarden, SC Cambuur en Cambuur Verbindt, de maatschappelijke tak van de club. Dit was de eerste samenwerking van een gevangenis en een voetbalclub in Leeuwarden. Op andere plekken wordt het al wel gedaan.

Bij het project met de naam 'SC Cambuur Inside' gaat het niet zo zeer om voetbalkwaliteiten, maar om dingen als discipline en samenwerken in een groep. Maar de gedetineerden krijgen bijvoorbeeld ook hulp bij het maken van een cv.

Netwerkborrel

"Wij helpen ze om ze klaar te stomen voor een terugkeer in de maatschappij", zegt Sven Andreae van Cambuur Inside. Na afloop van de laatste training kregen de deelnemers een certificaat. "Dat betekent dat ze het traject goed hebben doorlopen, dat ze zich aan de regels gehouden hebben en dat ze zich maximaal ingezet hebben."

De gevangenen spelen ook een wedstrijd tegen leden van de Businessclub van Cambuur. Daarna stond er een netwerkborrel op het programma. "Daarbij kijken ze naar de mogelijkheden om in de regio aan het werk te kunnen bij een van die sponsoren van Cambuur."

Discussieer mee