U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Voetpad langs Sem Dresdenstraat krijgt opknapbeurt

Het voetpad langs de Sem Dresdenstraat in Leeuwarden krijgt een opknapbeurt. De tegels aan de kant van uitvaartcentrum Noorderhof gaan er opnieuw in. Ook komt er een verbreding, zodat rouwstoeten voortaan niet meer over de straat hoeven. 

De tegels in het pad tussen Noorderhof en de Noorderbegraafplaats lagen tot vandaag schots en scheef. De abelen drukten de stenen omhoog. En bij het elektriciteitshuisje in de bocht (foto) kan je met een begrafenisstoet niet over het pad. Te smal. Daarom gaan rouwstoeten nu vaak over de straat. Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat de Dresdenstraat een belangrijke toegangsweg voor Westeinde is.

GBL, Noorderhof en gemeente op één lijn
Fractieassistente Riemy Spithoff van Gemeentebelangen Leeuwarden (GBL) zag de situatie met lede ogen aan. Zij woont in de buurt en verbaasde zich over de slechte staat van het pad, maar ook over de verkeersonveilige situaties. Uitvaartcentrum Noorderhof was het met de politica eens. De gemeente kwam langs voor een schouw van het pad en moest eveneens bekennen: het kan zo niet langer.

Verbreding in de bocht
Gemeentewerkers hogen nu het pad op - door de opdrukkende boomwortels - en leggen de tegels er opnieuw in. Bij het elektriciteitshuisje volgt een verbreding, waardoor rouwstoeten ook door de bocht kunnen. Het bankje en de prullenbak verdwijnen. Die keren terug bij een visplek aan de Euterpestraat.

Spithoff nam aan het einde van de middag nog een kijkje op het pad met Gerrit de Vries van het uitvaartcentrum. Beiden zijn blij dat er nu wat gaat gebeuren. "Zo ontstaat een veilige en 'respectvolle' laan", aldus de GBL-fractieassistente.

Discussieer mee