U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Volendam wint weer in Leeuwarden

Cambuur is er vrijdagavond wederom niet in geslaagd thuis te winnen van Volendam. Het andere oranje won in Leeuwarden door een doelpunt in de slotfase met 0-1. 

Cambuur moest het vrijdagavond doen zonder Erik Schouten. De aanvoerder was niet fit genoeg. Op voorhand al een aderlating. Bij elk puntverlies van Cambuur dit seizoen ontbrak Schouten in de basis. Joris Kramer was zijn vervanger links achterin. Deze kwam in de vijfde minuut erg goed weg toen hij knullig de bal verspeelde aan de druk zettende Mulattieri. Gelukkig voor Kramer wist het Italiaanse talent van Internationale deze buitenkans niet te benutten. Hij schoot buiten het bereik van keeper Stevens op de paal.

Waar Cambuur in de eerste helft het meest de aanval zocht, was Volendam het gevaarlijkst in de omschakeling.  Ondanks de aanvallende intenties van beide ploegen kwam de wedstrijd in de eerste helft niet echt los. Dit kwam ook door de vele kleine overtredingen aan beide kanten.  De eerste echte kans voor Cambuur was na 40 minuten voor Robert Mühren. Hij wist een mooie steekbal van Paulissen net niet in de goal achter doelman Roggeveen te krijgen.  De Volendamse doelman was daarna ook op zijn hoede bij schoten van Paulissen en Korte, waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Het weer werd er in de tweede helft niet beter op. Regen ging over in natte sneeuw. De eerste kans in de tweede helft was wederom voor Mulattieri. Het was Calvin Mac-Intosch die met een knappe slijding net iets eerder bij de bal was. Daarna was Cambuur gevaarlijk via Jacobs en Korte. Met name Jacobs kreeg tweemaal een teruggetrokken voorzet niet tussen de palen.

Cambuur bleef de opening zoeken. Al was het vaak te onnauwkeurig in de eindfase. Tegelijkertijd bleef Volendam erg gevaarlijk in de omschakeling. Stevens moest daarbij enkele keren reddend optreden. Mühren had Cambuur inde 74ste minuut op voorsprong moeten zetten. Een lange bal van Mac-Intosch werd knap do orgekopt door Jacobs, maar de topscoorder van de KKD schoot één op één met keeper Roggeveen op de paal.

In de tachtigste minuut had Volendam met 10 man verder gemoeten. Maar scheidsrechter van Boekel was zeer coulant voor Murkin. Hij sloeg de back na een overtreding in de buik, maar kreeg slechts geel. Het was voor Cambuur de opmaat naar een slotoffensief. Jacobs schot van 20 meter gevaarlijk in, maar Roggeveen kon met moeite redding brengen. Cambuur bleef drukken maar het was Volendam dat scoorde. El Kadiri brak door aan de linkerkant. Zijn voorzet werd beheerst afgerond door Mulattieri.

Zo verliest Cambuur wederom thuis van Volendam en ziet De Graafschap het gat verkleinen naar acht punten. De Superboeren wonnen thuis van Telstar. NAC Breda speelde thuis gelijk tegen Roda JC waardoor zij één punt inlopen. Door het gelijkspel van Almere City houdt Cambuur een voorsprong van twee punten op de nummer 2 en pakte het ook nog Bronzen Stier van voor de tweede periode.

Henk de Jong:

Calvin Mac-Intosch:

Discussieer mee