U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Voor waterpolo heren Orca nog een horde te gaan

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Orca  in eigen huis aantreden tegen de Veene uit Almelo. Orca maakte geen fout en kan volgende week het kampioenschap binnenslepen.

Orca begon goed aan de wedstrijd en nam snel de leiding naar een 2-0 voorsprong. De Veene wist in de 1e periode echter aan te haken, waarna deze werd afgesloten met 3-2 voor Orca. Met een snelle gelijkmaker kregen de bezoekers uit Almelo het gevoel dat er wat te halen viel. Orca wist zich te herpakken en draaide de duimschroeven harder aan waarbij beide teams het fysiek niet schuwden. Orca liet zien waarom het aan kop staat en liep deze periode uit naar 7-4.

Beide teams scoorden daarna naar hartenlust en sloten de 3e periode af met 12-9. In het laatste partje werd De Veene volledig aan banden gelegd en kwam niet meer door de stugge Orca verdediging. Uitslag: 15-9.

Volgende week speelt Orca H1 een uitwedstrijd tegen De Reest (7e) in Meppel. Met een punt voorsprong op de nummer twee hebben de Leeuwarder alles in eigen hand om het seizoen af te sluiten met een kampioenschap.

Scores Orca: Brian den Edel 5x, Jeroen Wouters, Frank Pol en Daniel Swart 3x, Duncan Jongbloed 1x.

Stand 3e klasse C

  Team Gespeeld Punten
1 Orca H1 21 58
2 WSG ESTA (SG) H1 21 57
3 DraGor (SG) H1 21 54

Discussieer mee