U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Voorbeschouwing: SC Cambuur - De Graafschap

Na een korte maar nuttige winterstop begint Cambuur morgen de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen De Graafschap. Daarmee treffen de Leeuwarders een aantal oude bekenden. 

De ploeg van trainer Henk de Jong en assistent Sandor van der Heide draaide een prima eerste seizoenshelft. Na een mislukt seizoen 2016/2017 staat de ploeg uit Doetinchem met 29 punten uit 19 wedstrijden op een zesde plek. In de heenwedstrijd voetbalde Cambuur goed mee met de De Graafschap, maar werd het in de omschakeling geklopt. Dit is morgen dan ook één van de aandachtspunten voor de ploeg van trainer Sipke Hulshoff.

Zelf vindt hij het leuk om tegen de oude bekende het op te nemen. "Ik ken Henk natuurlijk al jaren en Sandor natuurlijk ook. Het is een mooi affiche," zo liet hij vrijdag weten. Daar liet de trainer echter nog niets los over zijn opstelling. Wel lijkt Jordy van Deelen de vervanger te zijn van de geschorste Marvin Peersman. Cambuur wil ook meedenken over een eventueel vertrek van diezelfde Peersman. Zijn contract aan het einde van het seizoen wordt namelijk niet verlengd. "Als er een club voor hem komt, zullen wij meedenken," zo zei technisch manager Foeke Booy.

Cambuur is ook nog steeds op zoek naar een vervanger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen. Het leek beet te hebben met Fred Grim, maar hij verkoos Sparta boven Cambuur. De Leeuwarders nemen nu alle tijd. "We laten ons niet opjagen. We willen hier zorgvuldig mee omgaan zodat we ook de de juiste man aanstellen. We hebben geen haast want de staf nu levert ook uitstekend werd."

De wedstrijd staat morgen onder leiding van Jochum Kamphuis. Hij zal het commentaar van onze verslaggevers André Zandberg, Richard de Vries en Jelmer Wijnstra niet kunnen beluisteren. Jij kan dat wel via 106.1 FM. Vanaf 19.00 uur zal Rob Hartman de voorbeschouwing al verzorgen waarna om 20.00 uur geschakeld zal gaan worden met het stadion voor het live verslag.

Voorbeschouwing Matthew Steenvoorden SC Cambuur - De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Voorbeschouwing Sipke Hulshoff SC Cambuur - De Graafschap

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Discussieer mee