U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Vrijdag dames en heren hoofdklasse kaatsen

Het kaatsweekend bij zowel de dames hoofdklasse als ook bij de heren hoofdklassers werd verdeeld over de vrijdag en de zondag. De dames vrijdag met een d.e.l. partij in Bolsward. De heren acteerden op een nat De Masters bij K.V. De Pompeblêdden in Heerenveen waar voorinse Taeke Triemstra geschiedenis schreef.

Dames hoofdklasse
De hoofdklasse dames openden vrijdagmiddag ’t Boalserter Keatswykein met een d.e.l. partij. Uit een lijst van acht parturen plaatsten Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra, Manon Scheepstra zich voor de finale tegen trio Annet de Haan, Margriet Bakker, Marrit Zeinstra. Beide trio’s hadden zich zonder noemenswaardige tegenstand eenvoudig voor de eindstrijd geplaatst. Tineke Dijkstra en Sandra Hofstra (beiden kregen dit seizoen de eerste krans in de hoofdklasse omgehangen) met Manon Scheepstra pakten de hoofdprijs. Voor Scheepstra was het haar zevende seizoenzege en voert daarmee op afstand de jaarranglijst aan. Nynke Sijbrandij, Sjanet Wijnia en Marije Hellinga pakten de kleine premie.
Woensdag 17 juli kaatsen de dames in Minnertsga een vf partij.

Heren hoofdklasse: Taeke Triemstra schrijft geschiedenis
De heren in vf acteerden deze vrijdagmiddag op de 20ste ‘De Masters’ bij K.V. De Pompeblêdden in Heerenveen. Alle ogen waren in Heerenveen gericht op voorinse Taeke Triemstra van het koningstrio Gert Anne van der met Tjisse Steenstra. Niet alleen de vraag of dit trio zijn tiende seizoenzege in de vf op De Masters zou behalen stond centraal. Bij een finale plek (wat 2 punten oplevert naar 771) kon voorinse Taeke Triemstra geschiedenis schrijven door op de individuele ranglijst aller tijden Sake Saakstra (770 pnt.) van de vierde plek te verdrijven. De Sint Jabuurster slaagde met verve in zijn missie en moet nu alleen lijstaanvoerder Piet Jetze Faber (885 pnt.), Hotze Schuil (876 pnt.) en Wiebren van Wieren (785 pnt.) nog voor zich dulden. De jacht op de nummer drie Van Wieren is nu ingezet. In de vorm waarin Taeke Triemstra met zijn maten dit seizoen verkeren, zal ook de derde plek niet lang meer op zich laten wachten.

Marten Bergsma (K), Renze P. Hiemstra en Hans Wassenaar winnen De Masters
Na twee overwinningen en een staand nummer plaatste het koningstrio Van der Bos c.s. zich moeiteloos voor de eindstrijd. Deze werd een replay van de finale op de OG cup afgelopen weekend tegen Marten Bergsma, Renze P. Hiemstra en Hans Wassenaar. Trio Van der Bos behaalde in Huizum zijn negende seizoenzege. Trio Bergsma had de eerste omloop, na een achterstand van 3-5 tegen Menno van Zwieten c.s., maar met moeite overleefd (5-5 6-0). Ook tegen partuur Bauke Triemstra werd moeizaam de finish bereikt (5-3 6-4) waarna het gehavende trio Enno Kingma geen enkele kans werd gegund. Na een eerst achterstand namen Bergsma c.s. een 3-1 voorsprong. Een bovenslag van Triemstra en een kwaadopslag van Bergsma trok partijen weer in evenwicht. Steenstra was daarna op 2-6 tekort aan de opslag waarna Hans Wassenaar de kaats voorbij sloeg op 4-3 6-4 naar 5-3. Bergsma, Hiemstra en Wassenaar kregen hun revanche toen Tjisse Steenstra op 5-3 6-4 het perk miste.
Zondag kaatsen de heren in vf op ‘Het Oordje’ in Bolsward en woensdag 17 juli in Minnertsga.

Discussieer mee