U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Warming Up en Fries Museum openen Artistieke Repair Shop

Op zaterdag 29 augustus opent de Artistieke Repair Shop, een initiatief van Warming Up (een landelijk cultureel programma over het klimaat) en het Fries Museum.

Kunstenaars Machiel Braaksma, Jamila Faber, Ellen Mandemaker en B.C. Epker staan afwisselend vier weken lang klaar bij de entree van het museum om kapotte spullen te repareren. Wát er precies gerepareerd wordt bepaalt de kunstenaar zelf. Het publiek kan kapotte spullen brengen, om ze na een week weer op te halen. Iets maken van spullen die anders afgedankt worden past heel goed in deze tijdgeest, aldus de organisatie.

John Vernooij, directeur van Omrin en Circulair Friesland en museumdirecteur Kris Callens openen de Artistieke Repair Shop als eerste klanten: zij nemen beide iets mee voor kunstenaar Machiel Braaksma. Iedere zaterdag is het publiek van 11:00 tot 13:00 welkom in de shop, vooraf aanmelden is niet nodig. De kunstenaar geeft aan wat voor soort spullen ingeleverd kunnen worden en spreekt met de klant het reparatietarief af. De daaropvolgende zaterdag kan het gerepareerde item bij de shop opgehaald worden tussen 13:30 en 15:30.

"De Artistieke Repair Shop is een winkel waarin kunstenaars in deze tijd hun ondernemerschap kunnen laten zien. Bij Warming Up denken we continu na over hoe we de nieuwe toekomst willen vormgeven en dit is een mooie manier om circulaire economie handen en voeten te geven, van wegwerpcultuur naar upcycling," aldus Matthea de Jong van Warming Up. "Kunst is er in alle soorten, maten en tarieven, dat maakt dit ook zo leuk. In onze shop in Amsterdam deden onder andere Tinkebell en Bas Kosters mee, het was een groot succes."

Discussieer mee