U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Waterpolo heren Orca blijven winnen

Afgelopen zaterdag stond voor de Orca heren de thuiswedstrijd tegen de Reest op het programma. Het duel tussen de ongeslagen koploper en de nummer vijf uit de competitie.

Ook met een nieuwe tactiek had Orca ook nu direct de controle over de wedstrijd. Aanvallend waren de heren oppermachtig. De combinatie van snelheid, fysiek spel en individuele acties waren duidelijk teveel voor de Reest. Orca pakte in de 1e periode een 3-1 voorsprong.

In de 2e periode had De Reest geen antwoord op de soms schitterende aanvallen van de Leeuwarders. Onzelfzuchtigheid en een goed overzicht zorgden voor fraai uitgespeelde counters, waardoor de Leeuwarders door denderden naar een 9-4 voorsprong halverwege de wedstrijd.

Toch niet geheel tevreden over de verdediging en de vele uitsluitingen, schakelden de heren in de 3e periode over naar hun vertrouwde verdedigende stellingen. De kansen die de Reest wel kreeg waren veelal een prooi voor de uitstekend keepende Thomas Douma. Orca liep in deze periode verder uit naar 13-5.

In de laatste periode bleef Orca druk houden op de Reest en wist de voorsprong te vergroten naar 16-5. Hoogte punt van de 4e periode was het door het publiek zo vurig gehoopte debuut van de pas 14-jarige Meile de Vries. In de laatste seconden wist de Reest de eindstand naar 16-6 te brengen. Hiermee blijft Orca ongeslagen koploper in de competitie.

Scores zv: Jeroen Wouters 5x, Brian den Edel 3x, Frank Pol, Jort Kramer en Duncan Jongbloed 2x, Daniel Swart en Maarten Mostert 1x.

Discussieer mee