U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Waterpolo heren Orca halen fors uit in Twente

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca de uitwedstrijd in Hengelo tegen WS Twente. Vorig seizoen werd er in Hengelo nog tegen een zware nederlaag opgelopen. Nu won de brigade van coach Timon Boersma overtuigend met 10-18.

De wedstrijd begon afwachtend voor beide ploegen. Orca zette de eerste twee treffers op het bord en pakte brutaal een 0-2 voorsprong. De 1e periode werd afgesloten met een 4-4 gelijke stand.
In de 2e periode begonnen de Leeuwarders het betere van het spel te krijgen. Defensief had het zijn zaakjes goed op orde en liep uit naar 6-9.
In de 3e periode kwam Twente nog wel even terug naar 9-11. De Leeuwarder formatie wist echter koelbloedig de wedstrijd weer in handen te nemen. Nadat het eindsignaal had geklonken stond er een knappe 10-18 op het scorebord.

Volgende week zaterdag (19.00 uur) komt het nog ongeslagen de Robben uit Hilversum naar Leeuwarden. Een clash tussen de nummers 1 en 3 met een onderling verschil van drie punten.
Scores zv Orca: Frank Pol en Jeroen Wouters 4x, Oliver Galijas, Brian den Edel, Daniel Swart en Duncan Jongbloed 2x, Jort Kramer en Niek Wassenaar 1x.

Discussieer mee