U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Waterpolo heren Orca pakken punt in zware uitwedstrijd

Zaterdag speelden de heren van Orca in Vriezenveen tegen VZ&PC, de huidige nummer 2 in de Landelijk 2e klasse. De Leeuwarders speelden verdienstelijk gelijk.

Beide ploegen gooiden in de beginfase alles in de strijd. VZ&PC had een licht overwicht en had iets meer schoten op doel. Halverwege de 1e periode was het Orca dat verrassend op voorsprong wist te komen door een vlammend schot. Na miscommunicatie aan Orca zijde werd deze afgesloten met 2-1.

In de 2e periode gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren en werd de wedstrijd een boeiend schouwspel. Een zwaar bevochten 2-2 ruststand gaf een goed beeld van de wedstrijd.

Ook in de 3e periode bleven beide defensies domineren. Beide teams wisten deze periode een maal te scoren.

Voor de Leeuwarders was het nu zaak mentaal sterk te blijven. Een aantal wedstrijden werden eerder door de heren van Orca in de 4e periode weggegeven. Geen goedkope goals weggeven was dan ook de opdracht. Waar En we Friezen in het laatste kwart nog wel eens onderuit gingen, hield Orca zich nu uitstekend aan de afgesproken opdrachten. In een bloedstollende laatste periode pakte Orca zelfs een voorsprong, maar deze werd teniet gedaan door een score uit een man-meer situatie van VZ&PC. Na een zinderende wedstrijd moesten beide teams genoegen nemen met het delen van de punten. Eindstand 4-4

Scores Orca: Jeroen Wouters 2x, Frank Pol en Daniel Swart 1x.

Uitslagen 2e klasse-B;

Livo - Aquapoldro 19-5; ENC Arnhem – WS Twente 9-16; Swol – Zwemvereniging Utrecht 23-10; VZ&PC – Orca 4-4.

Stand:

1. Livo 15-37; 2. WS Twente 15-35; 3. VZ&PC 15-34; 4. Swol 14-31; 5. Zwemvereniging Utrecht 15-24; 6. De Mors 15 -22; 7. NDD 14-17; 8. ENC Arnhem 15-17; 9. Orca.

Discussieer mee