U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Weer trekkers met protesterende boeren bij het Provinciehuis in Leeuwarden

Tientallen trekkers met protesterende boeren staan in de omgeving van het Provinciehuis te Leeuwarden. De politie heeft de Tweebaksmarkt waar het Provinciehuis staat, afgesloten. Ook op het Zaailand staan trekkers. De Statenleden discussiëren vanmiddag over de boerencrisis.

In het Provinciehuis hebben de boeren drinkyoghurt aan de Statenleden en de leden van het college van Gedeputeerde Staten aangeboden. De protesten hebben te maken met het Statendebat dat vanmiddag in het Provinciehuis wordt gehouden. De Statenleden discussiëren over het besluit van gedeputeerde Johannes Kramer om zijn steun aan de stikstofmaatregelen in te trekken.

Meer dan 500 boeren volgen het stikstofdebat in het Provinciehuis. Slechts enkele boeren zitten op de publieke tribune. Het grootste deel van de boeren zit in een grote zaal in het Provinciehuis waar ze het debat via een scherm kunnen volgen. Zelfs in de lobby van het Provinciehuis volgen boeren het debat. In verband met de veiligheid mogen er nu geen bezoekers van het debat meer naar binnen.

De gemeente Leeuwarden meldt dat het verkeer in de Leeuwarder binnenstad vast loopt door deze protestactie. De gemeente adviseert automobilisten om daar rekening mee te houden.

Discussieer mee