U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Wiebe Koldijk partij voor Sijbrandij, Terpstra en Scheepstra

De d.e.l. partij voor dames hoofdklassers in Jorwerd werd een prooi voor Nynke Sijbrandij (Leeuwarden), Jeske Terpstra (Oosterend) en Manon Scheepstra (Leeuwarden).

De nog steeds (be)stuurloze kaatsvereniging Hâld Moed in Jorwerd deed zijn naam zondag eer aan. De vereniging is al langere tijd bestuurloos en wordt tegenwoordig geleid door een drietal vrijwilligers. Het drietal, geholpen door een groot aantal vrijwilligers, had zondag via een vlot verlopen kaatsdag haar zaakjes prima voor elkaar.
Partij van de dag
Er stonden in Jorwerd acht parturen op de lijst. Na een eenzijdig verlopen eerste omloop, kaatsten Nynke Sijbrandij, Jetske Terpstra en Manon Scheepstra ‘de partij van de dag’ in de halve finale tegen het trio Ilse Tuinenga, Sandra Hoekstra en Marrit Zeinstra. Hoewel de uitslag anders doet geloven (5-2 6-6) stond de partij bol van de spanning. Maar liefst vijf keer stond er 6-6 op de telegraaf. Tuinenga hielp de tegenstanders in het zadel door twee keer het perk te missen op 2-0 en 4-1. Na een misser van Sijbrandij op 5-1 6-6 kwamen Tuinenga c.s. nog even terug. Sijbrandij maakte deze misser goed door op 5-2 6-6 de bal in het perk te retourneren.
Finale
In de finale tegen Anna Brecht Bruinsma, Imke van der Leest en Harmke Siegersma kwamen Sijbrandij c.s. een eerst en 1-2 achter. Daarna was het erop en erover en namen rap een 5-2 voorsprong. Bruinsma pakte daarna nog wel een bordje, maar in het laatste eerst zette Sijbrandij in haar eentje de 6-0 op de telegraaf. Hofstra sloeg daarna de kleine kaats voorbij en daarmee in de kransen. Uitslag 5-3 6-0.
Voor Manon Scheepstra was het de tweede keer dat zij in Jorwerd de krans kreeg omgehangen. Nynke Sijbrandij prolongeerde haar vorig jaar gewonnen titel.

Discussieer mee