U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Wijkcentrum Bilgaard wordt verbouwd

De wijkvereniging Bilgaard zal in de periode van 18 februari tot en met eind april diverse verbouwingswerkzaamheden gaan uitvoeren aan wijkcentrum Bilgaard. Door deze aanpassingen aan het wijkcentrum kunnen ze niet alleen meer ruimte bieden aan activiteiten, maar wordt ook de toegankelijkheid vergroot.

In het afgelopen jaar heeft wijkvereniging Bilgaard fondsen geworven om alle gewenste aanpassingen te kunnen gaan uitvoeren. In juli 2018 kreeg de vereniging een bedrag van €20.000,-  toegekend via het Oranje Fonds. Ook Het Nieuw Stads Weeshuis kende de wijkvereniging in julli €10.000,- toe. In oktober volgde het Old Burger Weeshuis met €5.000,- en in december kwam de begroting rond met €5.000,- van het Rabo Coöperatiefonds. Wijkvereniging Bilgaard en de gemeente Leeuwarden dragen ook bij aan de kosten van in totaal circa €80.000,-

De geplande werkzaamheden bestaan uit drie deelprojecten. In plaats van de bestaande fietsenstalling wordt een werkplaats en een ruimte voor de vrijwilligers gerealiseerd. Door de vestiging van het wijkservicepunt in het wijkcentrum was er geen aparte ruimte meer voor de vele vrijwilligers die bij de wijkvereniging actief zijn. De entree van het wijkcentrum was dringend aan groot onderhoud toe, daar zal door een elektrische schuifdeurautomaat een veel betere toegang worden geboden. Ook met kinderwagen, rollator of scootmobiel kunnen bezoekers zonder hulp het wijkcentrum betreden. Tevens zal er een veel betere tochtwering zijn. Tenslotte zal er in de grote zaal een mobiele paneelwand worden geplaatst, zodat deze ruimte kan bieden aan twee activiteiten tegelijk. Deze werkzaamheden zullen een week duren.

Discussieer mee