U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

WMO-plan toch nog door raad

Het ging bepaald niet van harte, maar uiteindelijk stemde de raad toch in met het WMO-plan van het college. Ongeschonden echter haalde deze WMO-herijking de eindstreep bepaald niet: pas na veel moties en amendementen was er een meerderheid van 28 tegen 11 stemmen voor het plan.

Volgens de nieuwe opzet kunnen mensen met een hulpvraag vanaf 2021 binnenlopen bij buurt- en dorpskamers, waar vrijwilligers en beroepskrachten samen zorgen voor de juiste ondersteuning. Deze nieuwe vorm moet 3,6 miljoen aan bezuinigingen opleveren.

Raadsbreed waren er nog woensdagavond grote vragen over de  rol van de vrijwilligers, over de planning en over de financiën.

Er was een ruime meerderheid voor het voorstel van de PvdA om eerst op enkele plekken proef te draaien. Ook wil de raad van wethouder Herwil van Gelder nadere criteria om de kwaliteit te garanderen. Het amendement van D66 dat een vrijwilliger nooit de vervanger van een beroepskracht kan zijn, kreeg ook de steun van een meerderheid.

Vanuit de raad kwam wederom de vraag of wethouder Herwil van Gelder wel de juiste persoon is voor deze materie. De ChristenUnie gaf het college de suggestie mee om nog eens goed naar de onderlinge portefeuilleverdeling te kijken.

 

 

 

Discussieer mee