U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

WoonFriesland blijft investeren in Leeuwarden

96 galerijwoningen aan De Kei krijgen meer kwaliteit en onderhoud.

WoonFriesland blijft investeren in Leeuwarden! Onlangs startte het sociaal verhuurbedrijf met het verbeteren en onderhouden van 96 galerijwoningen aan De Kei. De werkzaamheden bestaan onder andere uit energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk duurt tot en met oktober 2019. De kosten bedragen 2,3 miljoen euro.

De 96 portiekwoningen aan De Kei waar het om gaat, hebben de nummers 198 tot en met 388. Deze woningen krijgen onder meer nieuwe bovenramen en uitzetramen. De buitenkozijnen van de woningen worden gecontroleerd en schoongemaakt. Als dat klaar is, krijgen ze een schilderbeurt. Daarnaast kunnen bewoners straks gebruikmaken van een intercomtoestel met een videoscherm. 

Energie besparen

Aan de buitenkant van de woningen vinden vooral werkzaamheden plaats die helpen om energie te besparen. De kopgevels, de wanden in de trappenhuizen en de centrale hal worden geïsoleerd. Kieren worden gedicht en op het dak komen 50 zonnepanelen te liggen. Zo is de flat beter beschermd tegen kou, tocht en vocht.

Binnen vervangt WoonFriesland alle radiatorkranen door thermostaatkranen. Dat verbetert de doorstroming van het water in de radiatoren. In een aantal bergingen vervangt het sociaal verhuurbedrijf de inregelkranen. Door het inregelen van de radiatoren verbetert de warmteafgifte. In de algemene ruimten wordt LED verlichting aangebracht. 

Een deel van de beglazing maakt plaats voor beter isolerend HR++ glas. In de vaste bovenramen komen ventilatieroosters. Ook krijgt iedere woning dak ventilatoren en mechanische ventilatie. Deze mechanische ventilatie wordt aangestuurd door een CO2-sensor in de woonkamer en slaapkamer en een vochtsensor in de badkamer.  

Informeren huurders 

Inmiddels hebben de bewoners van de 96 woningen thuis bezoek gekregen van WoonFriesland en de aannemer. Ook ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden en hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. De bibliotheek op de 3e etage is ingericht als Informatiepunt ‘WoonVragen’, waar bewoners terecht kunnen met hun vragen. 

 

Discussieer mee