U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

WoonFriesland investeert € 788.000 in verbetering 31 huurwoningen in Stiens en Britsum

Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland gaat ook in 2020 verder met de verbetering van huurwoningen in de gemeente Leeuwarden. Onlangs zijn de werkzaamheden aan 13 huizen aan de Venusskulp en Ungastins in Stiens gestart.

De verbeteringen bestaan onder meer uit het vervangen van keukens, badkamers en toiletten en uit energiebesparende maatregelen. In maart van dit jaar is het werk naar verwachting klaar.
De meeste huizen aan de Venusskulp en Ungastins hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daarmee geschikt voor senioren. De woningen krijgen een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast worden de meterkasten vernieuwd en rookmelders geplaatst. Bij een aantal woningen vervangt het sociaal verhuurbedrijf de zachtboard plafonds en de binnendeuren. De meeste woningen krijgen vloerisolatie en HR++ beglazing. Op de daken komen zonnepanelen. Het voeg- en metselwerk wordt hersteld en de huurhuizen worden geschilderd.

Rustwoning

De woning aan de Venusskulp 50 is al klaar en is de komende tijd beschikbaar als rustwoning. De werkzaamheden in de bewoonde woningen hebben veel impact op de veelal oudere bewoners. In de rustwoning kunnen zij zich even terugtrekken wanneer in hun huis wordt gewerkt. Ook kunnen ze hier gebruik maken van douche en toilet.

Verbeteringen Britsum

Aan de Sillan en Stedpaed in Britsum staat een aantal vergelijkbare woningen. Hieraan worden dezelfde verbeteringen uitgevoerd.

Informeren huurders
Voorafgaand aan het werk in Stiens hebben alle bewoners thuis bezoek van WoonFriesland en de aannemer gehad. Bij dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat beschreven welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook kunnen huurders daarin lezen hoe zij zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden.

Goed en betaalbaar wonen

Met deze kwaliteitsverbetering investeert het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw in Leeuwarden. Zo werkt het verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.

(op de foto; de Venusskulp in Stiens)

Discussieer mee