U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

WoonFriesland verder met moderniseren en verduurzamen van woningen in Leeuwarden

WoonFriesland gaat verder met het moderniseren van woningen in Leeuwarden. Dit keer gaat het om 352 huurwoningen. Op een groot deel van de adressen worden toiletten, badkamers, keukens en meterkasten vernieuwd. Waar nodig worden installaties voor centrale verwarming en mechanische ventilatie aangepakt. Tegelijkertijd vindt in alle woningen en portieken regulier onderhoud plaats, worden energiebesparende maatregelen getroffen en zonnepanelen geplaatst.

De verschillende complexen zijn ongeveer vijftig jaar geleden gebouwd en voldoen niet meer aan de comfort- en duurzaamheidseisen van deze tijd. Alle woningen en portieken worden daarom voorzien van moderne middelen die het wooncomfort van de bewoners verhogen.

Informatiepunt ‘WoonVragen’
Bij beide kwaliteitsverbeteringsprojecten zet WoonFriesland voor het eerst in Leeuwarden haar nieuwe informatiepunt ‘Woonvragen’ in. Deze mobiele informatiecentra worden dichtbij de werkzaamheden neergezet en komen in de plaats van bijvoorbeeld de informatieavonden. “Dankzij ‘Woonvragen’ zijn onze huurders niet meer gebonden aan vaste bijeenkomsten.

Met de kwaliteitsverbetering in Leeuwarden werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

WoonFriesland streeft ernaar circa driekwart van de woningen nog dit jaar op te leveren. Het overige kwart volgt uiterlijk eind maart 2018.

Discussieer mee