U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

WoonFriesland verduurzaamt woningen Hercules Seghersstraat

Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland verbetert de kwaliteit van 13 huurwoningen aan de Hercules Seghersstraat. Met deze verbetering wordt de levensduur van de eengezinswoningen met 40 jaar verlengd. Alle woningen krijgen onder andere vloerisolatie en zonnepanelen. Ook worden badkamers en keukens vervangen. Het werk is net gestart en wordt naar verwachting rond juni 2020 opgeleverd. 

WoonFriesland investeert in het moderniseren en energiezuiniger maken van haar huurwoningen. De werkzaamheden zorgen voor een comfortabel huis en vinden zowel binnen als buiten plaats. Waar nodig wordt goed isolerend HR++ glas geplaatst. De totale investering bedraagt ruim een half miljoen euro. Hiermee wordt invulling gegeven aan de prestatieafspraken 2020-2024 met de gemeente Leeuwarden en de verduurzaming van de huurwoningen van het sociaal verhuurbedrijf.

Informeren huurders

Voor de start van de werkzaamheden zijn alle bewoners bezocht door WoonFriesland en de aannemer. Bij dat bezoek is ook een informatieboekje overhandigd. Hierin staat beschreven welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden en hoe de huurders zich hierop kunnen voorbereiden. De wijkconsulent van WoonFriesland staat tijdens de werkzaamheden paraat. Inwoners kunnen daar terecht met hun vragen.

Discussieer mee