U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Zes Friese projecten krijgen kansenfondssubsidie

Zes sociale projecten uit Fryslân krijgen een subsidie uit het Friese Kansenfonds. Dat is het resultaat van de laatste subsidieronde. Het Kansenfonds is er om mensen zo optimaal mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving. Er gaat onder andere geld naar schuldpreventie en integratie van statushouders. In totaal wordt er € 760.400 aan subsidie gegeven.

De Coöperatie Goede Gieren wil schudpreventie bieden voor 500 huishoudens in Fryslân. Daarvoor komt er een nieuwe vereniging onder de naam Amargi voor en door Friezen die zich willen bevrijden van geldzorgen. De vereniging biedt steun van leden voor leden en door leden.

Stichting AanZet wil samen met andere partners stimuleren dat bestuurders en beleidsmakers luisteren naar burgers die psychisch of sociaal kwetsbaar zijn. Daarvoor trekken ze met een speciale caravan langs 12 plaatsen in Fryslân, waar deze gesprekken tussen de kwetsbare Friezen en de bestuurders plaatsvinden.

Sociaal leerbedrijf Pastiel en Miks Welzijn richten zich met het project ‘De Wurkjouwer – samen actief’ op activiteiten voor en scholing van deelnemers. Doel ervan is deze deelnemers weer actief te krijgen in de maatschappij. Ook de bewoners van het AZC in Balk komen daarvoor in aanmerking. Na afloop stromen de deelnemers via Pastiel door naar de arbeidsmarkt of vrijwilligerswerk.

Stichting Blikspuit wil met Proef-werk statushouders helpen een volwaardige plek in de samenleving te vinden. Elk kwartaal starten vier gezinsgroepen een programma van tien weken.

Twee projecten ontvangen een subsidie onder voorwaarde. Dat is dat de gemeente waar zo’n project loopt, de intentie uitspreekt om het project bij succes voort te zetten met een gemeentelijke subsidie.

Stichting Verbind Mij wil in een periode van drie jaar 45 kansarme jongeren tussen 16 en 25 jaar de kans bieden om naar eigen vermogen mee te doen in de samenleving. ‘Wat wil ik en hoe bereik ik dat?’, is de vraag die in die aanpak centraal staat. De jongeren krijgen daarvoor een mentor uit het bedrijfsleven.

Stichting Zienn wil jaarlijks 12 jongeren tussen 17 en 23 jaar met een beperkt sociaal aanpassingsvermogen 30 uur per week dagbesteding bieden in de vorm van werk. Zo krijgen in drie jaar tijd 36 jongeren een perspectief op een werkzaam leven en een zinvolle daginvulling.

Discussieer mee